maanantai 1. toukokuuta 2017

VAPPU 2017

Vappu on ollut meille tänä vuonna monella tapaa erityinen. Jooalle Vappu on tietenkin ensimmäinen laatuaan, ja meille ensimmäinen Vappu perheenä. Aikaisemmat Vaput kahta poikkeusta lukuunottamatta ollaan vietetty Helsingissä, ja niihin liittyykin paljon perinteitä. Helsingissä Vappuun kuuluu marssin näkeminen, Juttutuvassa ja Kappelin terassilla istahtaminen, espan puistossa käveleminen, ravintolassa syöminen sekä mun perheeni seura. Nuo kaksi poikkeustapausta ollaan vietetty Joensuussa perinteisin opiskelijamenoin eli marssien ja piknikillä värjötellen. Tämä vuosi oli aiempiin verrattuna monelta osaa erilainen.

Aloitettiin Vapun viettäminen jo aaton aattona ostamalla kaikenlaista vappuhärpäkettä kotiin, sekä tietenkin Jooalle perinteinen foliopallo. Tänä vuonna me vanhemmat valittiin pojalle Late Lammas pallo. Jännä ajatella, että vuoden kuluttua Jooa 1v7kk varmaan valitseekin jo itse pallonsa! On ollut ihana seurata lapsen riemua ilmapalloista ja serpentiineistä. Etenkin ilmapallojen puhaltaminen ja ilman päästäminen niistä on ollut meidän seitsenkuisen mielestä riemukasta. Jooa nauraa räkätti vielä unissaankin!

Vappuaattona käytiin kaupungilla kävelyllä oikeastaan ihan muissa asioissa, mutta samalla päästiin jo hieman haistelemaan vapputorin tunnelmaa. Samalla kävelyllä piipahdettiin myös lounaalla street food -tapahtumassa. Näin saatiin myös sitä vappuun kuuluvaa ulkona värjötellen syömistä. Kotona leivottiin munkkeja, joista saatiin sopivan övereitä käyttämällä kuorruttamiseen sokerin ohella myös suklaata ja strösseleitä, suosittelen! Pidettiin myös kaiken arkikiireen keskellä kiinni perinteestä valmistaa itse simaa, joka valmistui juuri sopivasti vappuaatoksi. Kokeiltiin monissa blogeissa mainostettuja chili-inkivääri- ja appelsiinisimareseptejä. Oikein maistuvaa simaa saatiin molemmilla resepteillä. Appelsiinisima oli pieni pettymys, sillä appelsiini ei juuri nouse esiin maussa. 

Vappupäivänä herättiin jo hyvin epäinhimillisesti kello 5.25. Aamupuurojen jälkeen laitettiin Henen toiveesta opiskelijahaalarit päälle, ylioppilaslakit päähän, ja lähdettiin kävelemään kohti keskustaa. Oltiinkin vapputorilla varmasti ensimmäisten joukossa, ja saatiin rauhassa kierrellä ihmettelemässä. Aika nopeastihan Joensuun pieni tori oli jo nähty, ja meinattiin melkein pitkästyä ohjelmia odotellessa. Puheita ei lopulta nähty tai kuultu missään, mutta marssi nähtiin. Marssin mukana tori myös tulvi täyteen ihmisiä. Luvassa olisi ollut vielä vanhojen autojen kulkue, mutta me päätettiin tässä vaiheessa suunnata kotiin syömään lounasta ja metrilakuja. Kotimatkalla koettiin vielä yksi tärkeä ensimmäinen, kun pysähdyttiin puistoon keinumaan. Ollaan aiemmin käyty Jooan kanssa kahdestaan omalla pihalla keinumassa, mutta nyt oltiin ensimmäistä kertaa oikeassa leikkipuistossa ja ihan koko perheen voimin. 
Päätettiin tänä vuonna ravintolassa syömisen sijaan herkutella kotitekoisilla hodareilla. Näppäränä emäntänä leipasin sämpylätkin itse, ja tuli kyllä herkkua! 

Meidän ensimmäinen perhevappu on ollut aivan ihana. En malta odottaa tulevia vuosia, kun Jooa pääsee aina enemmän meininkiin mukaan. Seuraavaksi pitäisi varmaan sisäistää se, että nyt on todella kevät. Ainakin tänään sää on hellinyt meitä jopa täällä susirajalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti