maanantai 7. toukokuuta 2018

MEIDÄN VAPPU 2018 KUVINA (ja 438 sanaa siitä)

Meidän perheessä juhlittiin tänä vuonna vappua niin yhdessä perheenä kuin vanhemmat omissa opiskelijariennoissaan. Mun rientoni oli 8appro, joka koitti vappua edeltäneenä torstaina. Tämä on mulle virallinen kevään aloitus, johon olen ottanut osaa jokaisena opiskeluvuotena – 2016 mehuappron merkeissä! Tänä vuonna osallistuminen kuumotti jostain syystä ennenäkemättömän paljon. Laudatur-tutkinnossa riitti suoritettavaa tällaiselle kotihiiri-äiti-ihmiselle. Suunnittelin jo alkuun, miten voin tulla heti kympiltä kotiin nukkumaan. Paitsi miehen mielestä en kuulemma olisi voinut tulla kotiin ainakaan ennen puolta yötä. Kannatti kuitenkin lähteä, sillä ilta oli aivan huippu! Suorittamani empiirisen tutkimuksen perusteella ilmeni myös, että skumppa ja vesilinjalla ei saa darraa, vaikka viihtyisi illanvietossa jatkoille asti. Who knew! Isin vappuriennon olutlinja ei ollut aivan yhtä menestyksekäs..

Vappuaattoaamuna oli isin vuoro nukkua. Me käytiin Jooan kanssa kävellen lähikaupassa heti aamusta ja kotimatkalla pysähdyttiin hetkeksi vielä hiekkalaatikollekin ihastelemaan auringonpaistetta. Aamupäivän aikana leivotaan myös munkkeja, sillä Jooan kummisetä on tulossa kylään yhden ystävämme kanssa. On ihana vaihtaa kuulumisia pitkästä aikaa. Jooalle maistuu kuorruttamaton munkki vähän liiankin hyvin, ja meiltä löytyy sattumalta yksi pullo valmissimaa kaapista, kun oma on vielä tekeytymässä.

Muuten mokataankin vappuaaton suunnitelmat snadisti. Mulla on tulossa tentti, mikä stressaa kovasti ja aiheuttaa hieman tavallista lyhyemmän pinnan. Oltiin muutenkin spekuloitu ehdinkö lukea kaiken kaupassa käynnin ynnä muun lomassa, kun tajutaan, että Henellä on tänään vielä työvuoro! Se vielä venyy poikkeuksellisen pitkäksi. Miestä odotellessa tajuan myös, että vappuna on tapana juoda skumppaa ja alkot menee kiinni n-y-t. Päästään kauppaan kuitenkin väsyneinä ja kiukkuisina, mutta selvitään sieltä vappupalloineen kaikkineen. Itselleni ostan lohdutukseksi skumppasiiderin.

Vappupäivänä herätään kaikki yhdessä, mistä Hene hermostuu, koska olisi ollut mun vuoro nukkua. Päästään kuitenkin herkkuaamiaisen jälkeen sovussa ja ajoissa lähtemään torille fiilistelemään vappua. Joensuun vappu on siitä hassu, että se on puoleen päivään mennessä täysin ohi. Marssia odotellessa tunnustetaan väriä vastaanottamalla Jooalle Vihreiden vappupallo. Päässä Jooalla on muuten itse askartelemansa vappuhattu! Mennään hetkeksi joenrantaan leikkipuistoon, mistä Jooa kävelee taas itte hyvän pätkän kohti toria. Ehditään hyvin nähdä marssi, mikä on Jooalle elämys. PAM PAM sanoo rummut!

Marssin jälkeen keksitään extemporeé istahtaa lasillisille legendaarista mainetta nauttivan vesikioskin terassille, jossa ei aiemmin olla saatu aikaiseksi käydä. Nimestä huolimatta tarjolla on myös skumppaa ja jallusimaa. Jooa saa tyytyä veteen ja aina mukana kulkeviin hapankorppuihin, riisikakkuihin ja maissinaksuihin. Hän saa maistaa myös muutaman juomien mukana saadun suolapähkinän – NAM!

Terassilta jatketaan matkaa vielä torin ja leikkipuiston kautta kotiin. Ostetaan Jooalle lava-auto, mikä on häneltä kysyttäessä rekka. Jooa ei malttaisi millään jatkaa matkaa puistosta, vaikka ollaan jo myöhässä lounasajasta ja oltu ulkonakin jo useita tunteja. Onneksi saippuakuplat piristää myrtynyttä pientä miestä.


Kotona odottaa valmiiksi leivotut hodarisämpylät ja muut vappulounastarpeet. NAM! Lounaan jälkeen perheen pienin nukkuukin vaatimattomasti kolmen tunnin päiväunet, joiden aikana mä luen tenttiin.

Alkaa sataa. Heippa vappu ja tervetuloa toukokuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti