torstai 24. toukokuuta 2018

IRTIOTTO ARJESTA: KOKEMUKSIA KYLPYLÄHOTELLI BOMBASTA

Nyt tulee tähän kesän kynnykselle pahasti sopimattomia kuvia, pahoitteluni tästä! Haluan kuitenkin  kertoa meidän kokemuksia Bomban kylpylästä ja tallentaa meidän keväisen irtioton tänne blogin puolelle, vaikka siitä aikaa jo onkin.  Ihan muutama päivä sitten tosin luin uutisen, jossa jo ennustettiin ensilumien satavan loka-marraskuun aikana koko Suomeen. Eli tulee se talvi sieltä uudestaan, ja tässä on yksi hyvi vinkki, miten viettää pieni osa siitä.

Me vierailtiin Sokos Hotel Bomba Spa:ssa viime maaliskuussa hiihtolomaviikolla. Meidän ei missään nimessä ollut tarkoitus ajoittaa vierailua juuri hiihtolomaviikkoon, mutta sattumalta molempien kalenterit näyttivät silloin sopivan tyhjiltä ja hotellihuonekin saatiin tarjoushintaan. Kaivattiin irtiottoa arkeen, joka oli hyvin hyvin täyttä koko tämän kevätlukukauden. Mun opinnot painoittuivat helmikuusta huhtikuuhun, ja mies pakersi töiden ohella gradun parissa. Sanomatta selvää siis, että pieni irtiotto kodin ulkopuolella tuli tarpeeseen.
Bomban hotelli on hiljattain uudistettu, ja me majoituimme tällä uudella puolella. Uudelle puolelle pääsee kätevästi yhdyssiltaa pitkin vanhalta puolelta. Vähän monimutkaista se kulkeminen tosin on, sillä respasta lähtiessä kuljetaan ensin hissillä, sitten vanhan puolen ja yhdyskäytävän kautta uudelle puolelle ja meidän tapauksessa vielä kerran hissillä. Uuden puolen käytävät ovat onneksi hyvin tilavat ja ovet aukeavat automaattisesti, mikä helpottaa rattaiden kanssa liikkumista. Kahden hengen huone oli sopivan tilava meidän kolmihenkiselle perheelle, ja myös rattaat ja matkasänky mahtuivat hyvin huoneeseen. Tuo matkasänky muuten havahdutti mut taas huomaamaan, miten iso meidän taaperosta on tullut. Hän nukkui aivan samanlaisessa matkasängyssä viime kesänä Tukholman risteilyllä, ja sopi sinne vallan mainiosti. Nyt sängyn nähdessäni oli mun ensimmäinen ajatus, että onkohan Jooan turvallista nukkua siellä. Niin pieneltä ja heiveröiseltä se yllättäen näytti kohisten kasvaneen taaperon vierellä. Hienosti poika mahtui nukkumaan. Varmuuden vuoksi tosin otin aina yöksi matkasängyn ihan kiinni meidän sänkyyn, ettei lapsi vain saa kaadettua sitä jos innostuu kiipeilemään.
Mitä Bombassa voi tehdä talvisin? Ensimmäinen aktiviteetti on tietenkin kylpylä, jossa me vierailtiin molempina päivinä. Asiakasomistajan kannattaa tarkistaa tarjoukset, sillä esimerkiksi me saatiin osa kylpylävierailuista ilmaiseksi kupongilla. Kylpylästä löytyy tilava lastenallas ja paljon uimaleluja lapsille. Lisäksi on muutama ulkoallas, poreallas, iso uima-allas erikoissuihkuineen ja poreineen sekä kuuma- ja kylmäaltaat. Myös saunaosastolla riitti valikoimaa. Saunaosastolta löytyy myös elämyssuihku, jota en omien kokemusten myötä suosittele ihan taaperoille. Jooa järkyttyi syvästi yllättävästä kylmästä vedestä ja vanhempien reaktioista. Uimarenkaita ei ollut tarjolla, joten ne kannattaa pakata mukaan. Jooallekin olisi ollut jo iloa uimarenkaasta. Ihan pienelle kannattaa pakata myös oma kylpytakki tai tuollainen pyyheponcho, joka meilläkin oli matkassa, sekä sopivat kengät kylpylään siirtymiseen. Aikuisille ja yli 100 cm lapsille hotellilta löytyy kylpytakit ja tohvelit. 

Kylpylän huono puoli ovat sen raivostuttavat avaimet ja pukukaapit. Ensimmäisellä kerralla kaikki meni nappiin, mutta toisena päivänä mikään ei toiminut. Kaikki sisäänpääsystä lähtien toimii siis sähköisellä avaimella, ja ilmeisesti mun saama avain ei ollut nollaantunut kunnolla. Jouduin sitten taapero kainalossa kävelemään aina kylpyläosaston asiakaspalveluun asti, jossa ystävällinen mies pahoitteli tilannetta ja antoi uuden avaimen. Seuraava ongelma tulikin vastaan silloin, kun olin Jooan kanssa poistumassa kylpylästä. Portti ei auennut meille millään, ilmeisesti sen vuoksi, että en ollut tullut samalla avaimella sisään. Tässä kohtaa oli mahdotonta saada ketään henkilökunnasta kiinni, mutta onneksi yksi samaan aikaan kohdalle sattunut äiti kävi kertomassa meidän ongelmista respaan. Portin avaamaan tullut nainen ei pahoitellut asiaa millään tavalla, vaikka tosiaan olin aika kinkkisessä paikassa hermostuva taapero sylissä roikkuen. Ikävintä oli, että palatessamme hotellihuoneelle ei kummankaan avain toiminut oveen. Palattiin siis takaisin respaan, jossa sama nainen ei taaskaan pahoitellut vaan totesi vain, että avaimia ei kannata säilyttää kännykän läheisyydessä. Kerrottiin selkeästi, että ollaan tosiaan tulossa kylpylästä (kylpytakit päällä) eikä meillä ole ollut puhelimia siellä mukana. Että noin vain avaimet lakkasivat toimimasta sillä välin, kun oltiin kylpemässä. Ei silti mitään pahoittelua, vaikka puheeksi tuli myös aikaisempi kylpyläavaimen toimimattomuus. Tällaisesta asiakaspalvelusta pitkä miinus Bomballe.
Mitä Bombassa voi tehdä kylpemisen lisäksi sitten. Luonto on aivan uskomattoman kaunis ja hotellin sijainti järven rannalla mitä mainioin. Talvella voi esimerkiksi hiihtää jäälatua pitkin tai käydä kävelyllä järven jäällä, kuten me tehtiin. Meillä oli mukana oma pulkka, mutta niitä oli saatavilla myös hotellin puolesta. Jäällä vallitseva hiljaisuus oli aivan uskomaton. Lukuunottamatta tietysti taaperoa, joka hermostui, kun rattaat pysähtyivät.  Me vietettiin Bombassa kaksi puolikasta ja yksi kokonainen päivä. Saavuttiin hotellille noin kello 15 ja Jooa oli nukkunut koko matkan ajan päiväunia autossa. Annettiin pojalle pieni välipala ja suunnattiin heti sen jälkeen kylpylään. Kylvettyämme piipahdimme hotellihuoneessa pukeutumassa ja jatkoimme iltaa ravintolaan, jossa nautittiin päivällisen ja iltapalan yhdistelmä. Illallisen jälkeen olikin jo Jooan aika käydä nukkumaan. Seuraavana aamuna herättiin taaperon tahdissa ajoissa aamiaiselle, minkä jälkeen vietettiin aikaa ulkona aina päiväuniin asti. Päiväunien ja välipalan jälkeen siirryttiin taas kylpylän puolelle, ja sieltä edellisen illan hyväksi havaitulla kaavalla illalliselle ja nukkumaan. Viimeisenä aamuna nautittiin aamupala, köllöteltiin hetki hotellihuoneessa ja ulkoiltiin vielä tovi ennen kotiinpalaamista.
Hotellilta löytyy myös varsin mukiinmenevä leikkihuone, jossa piipahdettiin muutamia kertoja. Taaperoa tosin riitti viihdyttämään jo pelkkä hotellin käytävillä juoksentelu. Meillä oli mukana myös pieni kassillinen omia leluja ja kirjoja, joiden parissa ja ihan hotellihuonetta ihmetellen taapero viihtyi hienosti. Uuden puolen ala-aulasta löytyi mös biljardipöytä, johon isommat lapset mielellään kuluttivat viikkorahojaan. 
Vierailun aikana testattiin myös Bomban molemmat ravintolat sekä jokerina Nurmeksen grilli. Ensimmäisenä iltana syötiin lyhyen kävelymatkan päässä hotellilta sijaitsevassa Bomban talossa. Tarjolla oli ainoastaan buffet, joka sisälsi erilaisia perinteisiä kotiruokia. Tarjonta oli aika lihapainotteinen, joten en suosittele kasvissyöjille. Omalle lautaselle poimin salaattipöydästä graavilohta, mutta muuten pysyin kasvislinjalla. Hene kyllä kehui ruokia kovasti, mutta omasta näkökulmastani hinta ja laatu eivät aivan kohdanneet. Plussaa kuitenkin aidoista karjalanpiirakoista, olisin voinut syödä pelkästään niitä. Täältä palatessa pysähdyttiin hetkeksi ihailemaan tähtiä ja tätä suosittelen kyllä kaikille! Järven yllä vailla kaupungin valosaastetta taivas on talviyönä aivan uskomaton!

Toisena iltana söimme hotellin omassa ravintolassa. Täällä huomioitiin kaikki ruokailijat hienosti niin, että lapsiperheet sijoitettiin hieman syrjemmälle kabinettiin. Tarjolla oli myös hyvin vaihtoehtoja lapsille, ja meidän taapero taisi syödä lopulta ilmaiseksi lasten buffetista. Vinkkinä lasten kanssa ruokaileville se, että varmistakaa tilausten lähteminen samaan aikaan. Me otettiin yksi alkuruoka-annos etanoita jaettavaksi, koska pitkä illallinen ei tulisi lapsen kanssa kuitenkaan onnistumaan. Muuten lapset erittäin hyvin huomioiva tarjoilija kuitenkin laittoi meidän pääruokatilaukset jonoon vasta, kun olimme alkuruoan nauttineet. Niissähän sitten tietysti kesti. Oltiin tosi hämmästyneitä tästä, sillä ollaan Suomessa totuttu täysin päinvastaiseen ongelmaan eli siihen, että alkuruoka ja pääruoka tuodaan lähes yhtäaikaa, vaikka ruokailemassa on vain aikuisia. Nyt odotin automaattisesti, että kaikki tilaukset lähtevät kerralla, kun mukana on näin pieni lapsi. No, ensikerralla muistetaan mainita tästä tilausta tehdessä. Kaikki ruoat ja ruokajuomat olivat kyllä todella maittavia, eivätkä lainkaan hinnalla pilattuja.

Niin se grilli vielä. Sitä voidaan suositella! Hene haki meille lounaaksi kanarullat, jotka olivat niin valtavan kokoisia, että niistä riitti kahdeksi ateriaksi. Lounaan nauttiminen hotellilla ei muuten onnistunut, sillä ravintolat avasivat ovensa vasta Jooan päiväuniaikaan. Suosittelenkin pienten lasten vanhempia pakkaamaan riittävästi evästä lounas ja välipalatarpeisiin. Kätevä on myös ottaa pieni eväs mukaan kylpylään, jossa sen voi kylpemisen jälkeen antaa lapselle ja näin saa kuivata itsensä ja kerätä tavaransa rauhassa. Meillä oli mukana pussismoothieta, kuorittavia hedelmiä ja pussipuuroja.
Hotellin iltaelämästä en osaa sanoa, sillä me vietettiin illat hotellihuoneessa rentoutuen lapsen nukkuessa. Pakattiin itsellemme mukaan herkkuja naposteltavaksi ja pullo viiniä. Respasta sai viinilasit. Aina lapsen nukkuessa otettiin mukavat asennot nojatuoleissa ja avattiin läppäriltä Netflix. Ihan parasta!
Monien mielestä parasta hotellissa yöpymisessä on aamiainen, ja mä olen ehdottomasti samaa mieltä! Enää ei ole sitäkään ongelmaa, että aamiainen tarjottaisiin liian aikaisin. Aikaisin heräävän taaperon kanssa osaan todellakin arvostaa sitä, että voidaan heti heräiltyämme istua valmiiseen pöytään. Bombassa aamiainen oli aivan taivaallinen! Tarjolla oli todella runsaasti erilaisa vaihtoehtoja, joista erityisesti tuoreet hedelmät olivat meidän mieleen. Taaperolle oli todella helppo valita runsas, mutta terveellinen ateria. Kuten kuvasta huomaa, on meillä tapana kantaa mukana tuota ruokailualustaa. Ollaan todettu se aivan mahtavaksi, koska näin taapero syö varmasti puhtaalta alustalta eikä hänellä ole vaihtoehtoa heittää lautasta lattialle. Alustan saa rullattua hyvin pieneen tilaan, jolloin se kulkee kätevästi mukana hoitolaukussa. Käytetään tätä myös sukulaisten ja ystävien luona, jolloin se tarvittaessa suojaa myös arkaa pöytää tai pöytäliinaa. Ehdottomasti kannattava hankinta.

Tästä tulikin todella pitkä postaus. Toivottavasti tämän meidän kokemuksen jakamisesta on iloa! Ehdottomasti suosittelen kylpylälomaa muillekin taaperoperheille. Me odotetaan jo innolla seuraavaa kertaa, kun päästään pulikoimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti