maanantai 14. toukokuuta 2018

IHANA HELTEINEN ÄITIENPÄIVÄ

Ai että, millaisesta äitienpäivästä tänä vuonna päästiinkään nauttimaan. Täällä susirajallakin mittari näytti hellelukemaa jopa varjossa, mitä ei tainnut tapahtua kertaakaan koko viime kesänä. Luinkin, että eilinen äitienpäivä oli lämpimin 22 vuoteen.

Mun äitienpäivä alkoi varmasti monelle muulle äidille tuttuun tapaan; heräilin vähän vaivihkaa ja salaa poikien äänten kantautuessa makuuhuoneeseen. Havaittuaan mun olevan hereillä pojat tulevat yhdessä toivottamaan ihanaa äitienpäivää ja antamaan lahjan. Jooa tuo lisäksi sänkyyn nykyään aina mukana kulkevan pikkurekan sekä eiliseltä kauppareissulta ostetut autot. Myös mun lahjaksi saama kahvikuppi on kovasti pienen mieleen, ja hän hörppii siitä innokkaasti mielikuvitus vettä namnam!

Saan jäädä rauhassa heräilemään vielä toviksi, kun pojat vievät koiran lenkille. Ehdin juoda rauhassa puoli kupillista kahvia uudesta mukista. Loput aamukahvit nautin matkamukista hiekkalaatikon reunalla sillä välin, kun Hene valmistelee meille brunssia. Brunssin jälkeen Hene viimeistelee mun toivomani Pavlovan ja me Jooan kanssa röhnötetään sohvalla lukemassa kirjoja. 

Jooan käytyä päiväunille saan vielä kupillisen kahvia ja vihdoin kesän ensimmäisen palan Pavlovaa, nam! Päiväuniajan käytän rauhalliseen lenkkiin koiran kanssa sekä takapihalla auringonottamiseen ja Kaks Plussan lukemiseen. Päiväunien jälkeen syödään minivälipala ja suunnataan jälleen pojan kanssa ulos. Ulkoillaan puolitoista tuntia auringosta nauttien ja naapurien renkaidenvaihtoa ihmetellen. Tällä välin mies valmistaa meille päivälliseksi mun toiveesta risotto primaveraa ja katsoo formulakilpailua. 

Kisojen ja päivällisen jälkeen on mun vuoroni saada hetki omaa aikaa. Kaadan ison lasin viiniä, levitän kasvonaamion ja napsautan Netflixistä uusimman Dynasty jakson. Ihan parasta. Vähän jakson päättymisen jälkeen pojat tulevat sisälle ja suunnataan koko perhe iltahommiin pesemään päivän pölyt, hiekat ja aurinkorasvat iholta. Pienin käy yöunille ja me vanhemmat käydään sohvalle katsomaan mm-lätkää ja nauttimaan vielä vähän Pavlovaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti