perjantai 18. toukokuuta 2018

AURINKOINEN AAMUPÄIVÄ TAITOKORTTELISSA

Viime viikon lauantaina meidän perhe lähti jo ajoissa aamulla liikkeelle. Olin aikaisemmin viikolla bongannut Facebookista, että monet toimijat MLL ja Pelastakaa Lapset ry mukaanlukien järjestävät lapsille ja lapsiperheille ihanan kesätapahtuman Taitokorttelissa. Vinkkinä ehdotan, että kannattaa seurata paikallisia toimijoita, kuten järjestöjä Facebookissa. Näin saa helposti tiedon alueella järjestettävistä ilmaisista lastentapahtumista. Joensuun Taitokorttelissa sijaitsee myös meille niin tuttu Perheentalo, joka on osa Pelastakaa Lapset ry:n Joensuun aluetoimiston toimintaa. Taitokortteli sijaitsee ihan keskustan kupeessa ja joen vieressä. Meiltä kotoa tähän ihanaan vanhojen puutalojen kortteliin kävelee kymmenessä minuutissa.
Me oltiin paikalla jo heti kymmeneltä. Ajattelin, että näin Jooa pääsee varmemmin ihmettelemään tapahtumaa rauhassa eikä jää isompien lasten jalkoihin. Matkalla pysähdyttiin vielä ihmettelemään toriparkkia ja uutta toria rakentavia työkoneita. On hauskaa huomata, millaista sanastoa pienen pojan vanhemmat lastenkirjoista oppivat, kuten puskutraktori, kuormauskauha ja kaivauskauha. Pienellä miehellä oli matkassa mukana tietenkin myös oma rekka.
Ensimmäisenä me pysähdyttiin polkuautopihalla, jossa menopelivaihtoehtoihin kuuluivat myös polkupyörät ja potkittavat autot. Jooa pääsi testaamaan näitä ensimmäistä kertaa, ja oli kyllä hieman ihmeissään. Ihanan rauhallista oli meno vielä toistaiseksi. Heti polkuautopihan vierestä Jooa bongasi ammla eli (sähly)mailan. Jooan isä on innokas sählynpelaaja, ja Jooaltakin löytyy kotoa jo oma maila, joka on päivittäisessä käytössä. Ulkopelejä ei oltu tätä ennen kokeiltu, mutta eiköhän tästä vielä tule yksi kesän hittipuuhista. Taaperolta sujuu mailan ja pallon käsittely jo uskomattoman hyvin.


Pelien jälkeen harjoiteltiin hieman odottamista ja kärsivällisyyttä jonottamalla ilmapalloa. Kannatti, sillä tästä pallosta oli pojalle enemmän iloa kuin vappupallosta tänä vuonna. Pallo myös pelasti myöhemmän apteekkikäynnin, kun sekä Veeran punkkiliuoksen että Jooan fysikaalisen aurinkosuojan valitseminen osoittautui yllättävän haastavaksi. Onneksi saatiin apua farmaseutilta, joka vielä muistutti madottamisesta.
Mä odotin pomppulinnasta menestystä, mutta se osoittautuikin pelottavaksi. Jooa pomppi mielellään pomppulinnan etuosassa isin käsistä kiinni pitäen, mutta sisään linnaan muiden lasten kanssa pomppimaan hän ei halunnut mennä ollenkaan. Muiden puuhapisteiden joukossa oli vielä ainakin katuliituja, photo booth, polttopallo, kaivurikilpailu, tasapainoiluleluja, puujalkakävelyä ja saippuakuplia. 
Ainoa harmi tässä ihanassa aurinkoisessa aamupäivässä oli se, että en taas muistanut kertaakaan antaa kameraa miehelle. Näin ei tullut ikuistettua mun ihanaa kesäasua, joka koostui mustasta maksimekosta, vyötärövyöstä, neuletakista ja ballerinoista. Ensikerralla sitten toivottavasti. Ihan hävettää, miten usein unohdan itseni kameran taakse, jolloin musta ja Jooastakaan ei ole lähellekään niin paljoa yhteiskuvia kuin Jooasta ja isistä. Tämä tuntuu olevan yleinen ongelma äideillä. Jokatapauksessa aurinkoinen aamupäivä Taitokorttelissa oli mitä ihanin ja leppoisin perhetekeminen kiireisten viikkojen keskellä. Ilokseni huomasin jo, että kesäkuun puolessavälissä järjestetään samankaltainen tapahtuma Lähiötalon läheisyydessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti