lauantai 24. maaliskuuta 2018

MUKULAKADULLA PAKKASTA PAOSSA


Talvi se vaan jatkuu ja jatkuu, vaikka eletään jo maaliskuun loppua. Meillä oli kuulemma tänäkin aamuna mittarissa -17, itse onneksi nukuin vielä silloin. Nyt ulkona pyryttää jälleen lisää lunta, mikäs sen mukavampaa! Toisaalta lumi tietysti helpottaa elämää pienen lapsen ja koiran kanssa - ei ne kurakelitkään herkkua todellakaan ole. Mutta ne sentään veisi päivä päivältä lähemmäksi kevättä. 


Yhtenä kovana pakkaspäivänä helmikuussa me käytiin vihdoin ensimmäistä kertaa vierailemassa Mukulakadulla. Mukulakatu löytyy Carelicumista Joensuun keskustasta, ja on ehdottomasti vierailun arvoinen. Sisäänpääsy on sekä yksivuotiaalta että opiskelijalta 3 €. Meillä oli mukana myös Jooan isovanhemmat ja koko meidän poppoo pääsi sisään perhelipulla. Se on siis ilmeisesti aika joustava, sillä tässä tapauksessa perhe käsitti yhden lapsen, yhden opiskelijan ja kaksi aikuista.
Mukulakatu muistutti Herra Hakkaraisen taloa ja Junibackenia. Se on siis museomainen leikkipaikka. Mukulakadussa tykkäsin erityisesti siitä, että tila on todella pitkä suorakulmio - siis ikään kuin katu. Täällä ei ole helppo eksyä. Mukulakatu jakautuu kuitenkin erilaisiin huoneisiin tai tiloihin; on laiva ja satama-alue, pieni kylä kauppoineen, juna, teatterialue ja lukuhuone. Jooa rakasti mennä ja ihmetellä kaikkea. Paikka sopii siis ihan pienellekin taaperolle, mutta roolivaatteineen kiinnostaa varmasti myös isompia leikkijöitä. Alkoi ihan harmittaa, että ei olla tajuttu tuoda kummityttöjä tänne käymään - kuusivuotias olisi varmasti ollut aivan riemuissaan!
Me vierailtiin täällä lauantai-aamupäivänä, ja meidän seurana oli vain yksi isovanhempi kahden lapsenlapsensa kanssa. Ihan uskomatonta, mutta saatiinpa olla rauhassa eikä tarvinnut varoa ketään. Mun mielestä aivan loistava vaihtoehto vaikkapa Hoplopille, vaikka sisäänpääsy samoihin hintoihin nouseekin vähän seurueesta riippuen. Leikkijunasta löytyy tila omien eväiden syömisellekin, minkä lisäksi Mukulakadun vieressä sijaitsee kahvila. Ja tietysti heti ulkopuolella on koko keskustan tarjonta. Me viihdyttiin paikalla muuta tunti leikkien, kunnes oli pakko siirtyä lounaalle ja kotiin päiväunille. Lounaspaikaksi valittiin Roihu, joka on kaikkien meidän vieraiden suosikkiravintola Joensuussa. 
Mukulakadulle meidän perhe suuntaa ehdottomasti toistekin. Toivottavasti ensi kerralla saadaan paeta pakkasen sijaan vesisadetta. Ensi viikolla ollaan matkustamassa Etelä-Suomeen pääsiäisen viettoon. Mielenkiinnolla odotan, saako tämä ilmaston vaihdos mut kääntämään takkini, ja palaamaan iloiten lumiseen Joensuuhun. Oispa kevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti