torstai 23. helmikuuta 2017

THROWBACK: SEITSEMÄS RASKAUSVIIKKO

17.2.-23.2.2016

Viikon kuumottavin osuus on ehdottomasti kandiseminaari. Koen, että ohjaajallani ei ole pienintäkään uskoa siitä, että mun työni tulee valmistumaan ajallaan. Etenemisen selittelyn vakuuttamiseksi tekosi mieli paljastaa, miksi mun kandityöni todellakin tulee valmistumaan ajallaan. Lisääntymisasiat ei kuitenkaan millään tavalla kuulu kandisemmoihin, eikä raskauden mainostaminen näin aikaisessa vaiheessa muutenkaan. Tässä kohtaa arvon vielä tähtäänkö kahden vai kolmen kuukauden kuluttua koittavaan palautuspäivään. Molemmat tuntuu yhtä aikaa olevan hurjan lähellä, mutta kuitenkin kaukaisia. Perjantaina vielä skippaan ensimmäistä kertaa ikinä tentin, johon olen erikseen ilmoittautunut. Kaiken kukkuraksi tentaattorina toimii kandiohjaajani. Ilmeisen vakuuttava viikko siis opintojen osalta. Nyt ei vaan irtoa.
Hene lähtee viikonlopuksi SOOLin talvipäiville Rovaniemelle ja mä jään kotiin jännittämään sitä, voiko hän selvitä koko viikonlopusta möläyttämästä mitään raskaudesta. Kyllä voi. Nautin omasta ajasta, Netflixistä, pizzasta ja saunasta. Lauantaina käydään Veeran kanssa juoksemassa viiden kilsan lenkki lumimyräkästä huolimatta. Vaaka ei silti anna armoa, vaan paino nousee uudelle kymmenluvulle. Hurjaa. Ristiriitaisia fiiliksiä herättää tieto siitä, että seuraavat talvipäivät järjestetään lakkautettavalla Savonlinnan kampuksella. Tunnen oloni hieman haikeaksi, kun en voi osallistua, vaikka kyseessä ei ole mun juttu ollenkaan.
Seitsemännellä raskausviikolla tapaamme jälleen yhteistyökumppaneitamme sen tärkeän projektin tiimoilta, jonka edellisessä palaverissa podin alkuraskaudesta johtunutta väsymyskoomaa. Tällä kertaa tehokkuus on onneksi huipussa, vaikka emme tekniikan ihmelapsia olekaan. Tarjotusta kahvista kieltäydyn, mikä tuntuu hassulta. Raskausajan ravintosuosituksista on tullut osa ruokavaliota. Kahvikupillisista kieltäytymisen ohella totuttaudun myös nauttimaan herkulliset juustot kuplivan kuumina. Onneksi niissä ei ole määrää koskevia rajoitteita.
Jumpat sujuvat vielä tai jälleen täysin normaalisti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti