torstai 16. helmikuuta 2017

THROWBACK: KUUDES RASKAUSVIIKKO

10.2.-16.2.2016

Jännittää. Huoli nousee ajoittain kovaksikin, mutta usko siihen, että kaikki menee hyvin on kuitenkin vahva. Välillä oma huoleton asennekin huolettaa. Myös Henri nostaa keskenmenon mahdollisuuden ja todennäköisyydet keskusteluun ajoittain. Googlettelen edelleen kipujen mahdollisia syitä ja teen vielä neljännen raskaustestin. Jostain itsellenikin tuntemattomasta syystä luotan todella vahvasti siihen, että raskaus ei tule päättymään keskenmenoon. Lähes yhtä vahva on myös tunne siitä, että vauva ei välttämättä synny lokakuussa.

Käyn jumpissa tavalliseen tapaan ja pyrin tekemään liikkeet normaalisti - onhan meneillään vasta ensimmäinen kolmannes. Ohjaaja tsemppaa mielikuvilla kesäkunnosta kesken keskivartalotreenin, mikä hihityttää. Jossain kohtaa kivut helpottavat, mutta kaikki keskivartaloa kuormittavat liikkeet eivät silti tunnu enää hyviltä. Paino pysyy samana, mutta viikonloppuna laiskotuttaa. Perinteinen sulisvuoro puuttuu eikä lenkillekään jaksa lähteä. Lisäksi vietetään ystävänpäivää, mikä tarkoittaa tänä vuonna burgereita ja bataattiranuja Kerubissa. Ravintolassakin käydään poikkeuksellisesti autolla, koska olen laiska ja väistämättä ajokunnossa. Jollain verukkeella nautin lauantaina aamiaisella jätskiä. Ei siis kovin vahva ruokaviikko.
15.2.2016 raskausviikolla 5+5 on ensimmäinen, ylimääräinen neuvolakäynti. Varmistetaan mun kipujen vuoksi, että kaikki on kuten pitääkin. Ja niin on; syke löytyy välittömästi ja terveydenhoitajan varovaisen mittauksen ja arvion perusteella alkio vastaa viikkoa 5+5. Lasketuksi ajaksi vahvistuu 12.10.2016. Neuvolalta jatketaan pöllämystyneinä yliopistolle kounaalle. Hetkessä kaikki on paljon todellisemman tuntuista. Meille on tulossa vauva. 

Saadaan toinenkin ystävä takaisin vaihdosta, ja tuntuu huijaukselta kertoa kuulumisia jättäen kuitenkin se kaikista tärkein kertomatta. Mun ruokahalu vakiintuu ja järkevöityy; lautaset alkavat täyttyä kasviksista ja hedelmistä sekä tasoituksena myös pastasta. Koen ensimmäistä kertaa pahoinvointia aamulla, mutta epäilen sen johtuvan kiireessä syödystä aamupalasta tai koulutussuunnitelman esittelyn aiheuttamasta jännityksestä. Tässä kohtaa aamiaisen syömisestä on tullut pakko; muuten seuraa hirvittävä olo.

Ensimmäiset raskauden aiheuttamat muutokset vartalossa ilmenevät koolla kasvaneella kuppikoolla. Rinnat ovat tämän myötä ensimmäistä kertaa myös haitaksi liikunnassa, mikä sattuu välillä. Neljännen raskaustestin jälkeen uskallan myös liittyä mammapalstalle lokakuisten odotusryhmään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti