torstai 19. tammikuuta 2017

THROWBACK: TOINEN RASKAUSVIIKKO

13.1.-19.1.2016

Toinen raskausviikko eli se viikko, jolla raskaus todennäköisesti alkaa. Jännää; en olisi kyllä ikimaailmassa tasan vuosi sitten osannut ajatella, että meillä olisi tasan vuoden kuluttua neljän kuukauden ikäinen poika makuuhuoneessa tuhisemassa yöuniaan.
Toisella raskausviikolla koitti rytisevä paluu arjen ja kurin pariin. Olin edellisen syksyn aikana pudottanut painoa seitsemän kiloa, ja selvinnyt joulustakin ilman muistoja lantiolla. Kotiin paluun myötä jotain meni kuitenkin vikaan, ja painoa rysähti kerralla kolme kiloa. Se ei tuntunut kivalta se, joten lautaset alkoi äkkiä näyttää taas yllä olevan kuvan kaltaisilta. Arkeen palaaminen tarkoitti myös monipuolista liikuntaa, ja tällä viikolla kalenteriin kertyikin heti viisi treeniä juoksusta ryhmäliikuntaan ja sulikseen. Nopean ruotuun palaamisen varmistivat aikaiset aamuluennot. Muistan yhä elävästi ne aamut, kun yliopistolle piti tarpoa kireässä pakkasessa ja jäätävässä lumimäärässä. Monet tytöt itseni mukaan lukien joutuivat kiertämään naistenhuoneen kautta, että ensimmäistä luentoa ei tarvinnut istua ripsarit poskilla. 
Kurinalaisesta elämästä huolimatta viikonloppuna juhlittiin ystävien yhdistettyjä tupareita ja syntymäpäiväjuhlaa. Olin lopettanut säännöllisen tupakoinnin vuoden vaihteessa, mutta sallin savuttomuudesta poikkeamisen tällaisissa poikkeustilanteissa. Tietysti jännitti vähän, miltä se sauhuttelu tauon jälkeen tuntuu ja jääkö se päälle. No, ei tuntunut yhtään kummalliselta ja oli todella helppo jättää tuohon yhteen iltaan. 
Toisen raskausviikon viimeisinä päivinä koen viimeisen kerran tarvetta nikotiinivalmisteelle, läpäisen Tieto- ja viestintäteknologian verkkotentin vihdoin kolmannella yrittämällä ja Bebe saa alkunsa. Ja jos en ihan väärin muista, oli tämä myös se viikko, jolloin eräs ärsyttävä opiskelija toveri kysyy multa onko mulla lapsia, ja kun vastaan että ei, hän lisää vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti