keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

THROWBACK: 27. RASKAUSVIIKKO

6.7.-12.7.2016
Uuteen raskausviikkoon heräillään Narvassa, johon ollaan edellisenä päivänä Helsingistä matkustettu. Nautitaan lämpimästä ilmasta ja vietetään päivä pitkälle iltapäivään Narvan nähtävyyksiin tutustuen. Kävellään paljon joen tuntumassa, ja jatketaan kävelyä Narvan linnaan ja sen piha-alueisiin tutustuen. Linnassa myös kiivetään korkealle, mikä on aina vähän kuumottavaa. Nautitaan vielä myöhäinen lounas ennen kuin pakkaudutaan autoon ja ajetaan Peipsijärvelle. Illalla olo tuntuu tosi raskaalta. Siitä huolimatta lähden muun seurueen kanssa katsastamaan lähellä sijaitsevan rannan. Sekä lähellä että melkein valmis tie osoittautuvat hyvin suhteellisiksi käsitteiksi. Matka taittuu metsässä ja suolla hieman vajaavaisesti asetelluin pitkospuiden turvin. Perillä on kuitenkin oikein kelpo ranta, ja noin miljoona hyttystä. Takaisin mökillekin pitää tietysti palata, vaikka matka on melkoista extreme-urheilua ilman raskauttakin.

Torstaina ilma on kolea, joten hypätään jälleen autoon ja ajetaan Alatskivin linnalle, joka ilmeisesti ei oikeasti ole linna vaan kartano. Upea se joka tapauksessa on ja ulkopuolelta muistuttaa erehdyttävästi Disneyn satujen linnoja. Tutustutaan ensin sisätiloihin ja siirrytään sitten linnan ravintolaan mun ja Henen syntymäpäivälounaalle. Paluumatkalla pääsen ensimmäistä kertaa Audin rattiin ulkomailla. Ilta vietetään mökillä saunoen ja makkaraa syöden.
Perjantaina luovutetaan mökki ja lähdetään ajamaan kohti Latviaa. Olen ratissa rajanylityksessä, vaikka mun passi ja ajokortti on eri nimillä. HUPS. Onneksi tämä ei ole ongelma. Meidän päämääränä on Dauvagpils, joka osoittautuu aivan ihanaksi idylliseksi pieneksi paikaksi. Ollaan todellakin valittu oikea majoitus. Oma sauna on lämmitetty valmiiksi meitä varten ja muutaman askeleen päässä ovelta on myös pieni lampi, jossa sopii pulahtaa. Ennen saunomista käydään tyhjentämässä lähikauppa alkoholittomista oluista. Saatettiin herättää pientä ihmetystä, ollaanhan kuitenkin suomituristeja.

Lauantaina ajellaan ihmettelemään kaupunkia, toria ja jälleen yhtä linnaa. Aamulla mua supistaa kipeästi, ja illalla jalat on usein ihan tukossa päivän kävelyistä. Palataan mökille kaupan kautta, jonka antimilla valmistetaan kerrassaan upea illallinen viineineen ja juustoineen - myös mun ruokavalio huomioiden tottakai. Jälkiruoaksi ostetaan upea synttärikakku, jollaisia Baltian maiden marketeissa usein riittää. Meidän yllätykseksi sauna on jälleen valmiiksi lämmin, joten ilta vietetään saunoen ja uiden.

Sunnuntaina ajetaan pitkä matka Kaunasiin, jonne jäädään Henen kanssa kahdestaan. Kierrellään rauhassa hiljaista keskustaa. Mulla taas jalat painaa, joten palataan kaupan kautta hotellihuoneelle ottamaan pieni välikuolema. Valitaan Tripadvisorin kautta illallisravintola. Ihana olla pitkästä aikaa kahdestaan.
Maanantaina meitä kohtaa pettymys. Lähes kaikki museot ovat maanantaisin kiinni. Toisaalta ollaan molemmat aika väsyneitä, joten ei haittaa palata aamupäiväkävelyn jälkeen hotellille ukkosta pakoon muutamaksi tunniksi. Illalliselle Hene vie mut romanttiseen italialaiseen ravintolaan. Paikan omistaja ei juuri puhu, eikä ruoka ole ihan 5/5, mutta ihana tunnelma kuittaa kaikki puutteet.

Tiistaina sitten otetaan vahinko takaisin ja kierretään kaikki museot, jotka vain ehditään ennen Vilnaan vievän bussin lähtöä. Päivä on kuuma ja harjoitussupistukset vaivaa inhottavasti. Vilnaan päästyämme vietetään ilta rauhallisesti. Käydään kurkistamassa vanhaan kaupunkiin, mutta ravintolan sijaan päätetään hakea illallinen hotellin viereisestä supermarketista. Vajotaan pehmeään hotellisänkyyn syömään ja aloittamaan vihdoin hiljattain ilmestynyt uusi Orange is the new black -kausi. Ihana muru vielä tilaa mulle respasta ylimääräisen tyynyn rentouden maksimoimiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti