keskiviikko 30. elokuuta 2017

THROWBACK: 34. RASKAUSVIIKKO

24.8.-30.8.2016

Raskausviikon ensimmäisenä päivänä juhlitaan meillä vierailulla olevan ystävän (ja tulevan kummisedän) syntymäpäivää. Ollaan varattu pöytä meidän lempi pizzeriasta Roihusta. Lähdetään matkaan vähän myöhässä, minkä vuoksi nälkäiset miehet haluavat kiiruhtaa. Matkaa on alle kilometri, mutta sen kiiruhtaminen saa aikaan hurjat supistukset. Muita ärsyttää, kun pizzojen saaminen kestää. Mä olen vain helpottunut, että ehdin hengähtää hyvän tovin ennen kuin tarvitsee yrittää syödä. Juhlinta jatkuu muiden osalta myöhään yöhön. Valvon alkuyön supistusten vuoksi, ja toivon ettei vauva päätä syntyä seuraavan vuorokauden aikana. Pian onneksi helpottaa ja saan unta.
Eilisillan juhlijoiden potiessa oloaan mä lähden kirpputorille ja Tokmannille shoppailemaan mm. sisältöä isyyspakkaukseen. Loppupäivän ja osan seuraavastakin vietän ukkojen kanssa sohvalle löhöillen ja elokuvia katsellen.

Ystävä matkustaa viikonlopuksi kotiin ja me vietetään Henen kanssa rauhallista aikaa kahdestaan mm. saunoen ja keskustellen. Viikonlopun relaaminen on tarpeen, sillä Hene saa yllättäen muutaman viikon työpestin pensasaitojen trimmaajana, ja työ alkaa heti aikaisin maaanantai aamuna. 
Raskausviikon viimeisenä päivänä on taas neuvolakontrollin aika. Mua ärsyttää koko käynti jo ennakkoon, kun tiedän vastassa olevan sen saman sijaisen, jonka kanssa ei vaan tulla juttuun. Tällä kertaa ajanvarauksessa on vielä käynyt jokin virhe, mikä lisää ärsytystä. Vähän runsaampaa painonnousua lukuunottamatta kaikki on oikein hyvin edelleen. Kerron, että ollaan mässäilty vaikka mitä herkkuja viime päivät, kun ystävä on ollut kylässä ja on vietetty synttäreitä ja leffailtoja. Sijainen ei jostain syystä vakuutu, että paino on voinut nousta vain syömällä, ja saan mukaani testitikkuja valkuaisten ja proteiinien määrän kotiseurantaan, vaikka kaikki arvot ovat olleet läpi raskauden puhtaita. Parempi tietysti olla varuillaan kuin pahoillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti