keskiviikko 3. tammikuuta 2018

UUDEN VUODEN JUHLINTAA JA LUPAUKSET VUODELLE 2018


Me juhlittiin vuoden vaihtumista melko rauhallisesti pienellä porukalla. Vain melko rauhallisesti, koska kolme lasta takasi aikamoisen menon ja meiningin. Nautittiin herkullisia naposteltavia ja pelattiin vuoden viimeiset tunnit lautapeliä. Alkuillasta käytiin ulkona näyttämässä Jooalle vähän raketteja, joita väsynyt pieni mies katseli kummaksuen. Vuoden vaihtuminen ja suurimmat ilotukset seurattiin Henen kanssa parvekkeelta käsin samalla itkuhälytintä valvoen. Se oli aika turha kapistus, sillä makuuhuoneessa vallitsevasta hiljaisuudesta huolimatta hälytin nappasi kaikki kovimmat paukkeet ja piti ihan oman valoshown. Jooa onneksi nukkui autuasta pienen pojan unta koko ajan.


Uuden vuoden lupaukset kuulostaa varmasti monesta kliseisiltä ja tuomituilta epäonnistumaan. Musta on kuitenkin aina mukava asettaa itselleni tavoitteita vuoden vaihtumisen yhteydessä. Aion nyt neljäntenä vuotena peräkkäin tavoitella 200 treeniä vuodelle. Viime vuonna sain kasaan 136 treeniä, 2016 treenikertoja kertyi 104 ja vuonna 2015 puolestaan 154. En usko, että tavoite täyttyy tänäkään vuonna, mutta aion kuitenkin yrittää parhaani. 200 treeniä vuodessa tarkoittaa keskimäärin neljää treeniä viikossa, joten sairastuminen tai matka vesittää tavoitteen saavuttamisen melko helposti. 2015 kuulin tästä haasteesta vasta maaliskuussa, joten alkuvuoden saldo (etenkin ylöskirjattuna) jäi vähäiseksi. Vuonna 2016 olin koko vuoden joko raskaana tai vasta synnyttänyt ja viime vuoden alussakin piti vielä vähän himmailla treenien kanssa raskauden ja synnytyksen jäljiltä. Tyytyväinen olen jo näihinkin saavutuksiin, mutta toivon tänä vuonna rikkovani ainakin kaikki nämä luvut. 


Treenien lisäksi lupaan itselleni kehittää itseäni äitinä ja vaimona. Tuleva vuosi tulee varmasti olemaan raskas, koska siihen sisältyy Henen opintojen päättäminen ja työmarkkinoille siirtyminen. Pyrin tukemaan molempia elämäni miehiä parhaani mukaan, vaikka se välillä hajottaisikin. Vastapainona lupaan myös panostaa itseeni ja ottaa enemmän omaa aikaa. Jokainen äiti ja varmasti ihan vain puolisokin tietää varmasti sen metatyön määrän, joka tulee helposti otettua vain omalle vastuulle. Yritän sekä toimia vielä entistäkin järjestelmällisemmin että oikeasti jakaa näitä vastuita paremmin. Oman ajan ottamisen helpottamista ja yleistä järjestelmällisyyttä parantaakseni ajattelin alkaa kirjata itselleni pieneen kauniiseen kirjaseen ylös niin niitä perinteisiä tehtävälistoja kuin myös asioita, joista minä nautin ja joita haluan tehdä. Esimerkiksi siis mitä elokuvia haluaisin nähdä tai kirjoja lukea. Näin ollen sitten kun sitä omaa aikaa kerrankin on, ei se mene pelkkään koneella lorvimiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti