tiistai 30. tammikuuta 2018

KUN ÄITI SAIRASTAA..

Ei se ketään kiinnosta. 
KUVA

Haha, mutta oikeesti. Mikään ei muutu, kun äiti on sairaana, mutta miksi isin sairasloma onnistuu aina? Ei ole reilua. Me ollaan sairasteltu vuorotellen koko perhe lähes koko tammikuun ajan. Sairastelusaldoa on kerryttänyt ensin Jooan nuha (1 viikko), Henen vatsatauti (1 viikonloppu), mun flunssa (1 viikko), Jooa mahdollisesti rokotuksista aiheutunut kuume (1 viikonloppu) ja mun flunssa pt. 2 hardcore (1 viikko). Ja itseasiassa en ole vieläkään mitenkään täydessä iskussa, vaan vietän jo kolmatta viikkoa puoliteholla paahtaen. Oon esimerkiksi onnistunut unohtamaan avaimet kotiin kahdesti, ja otan tosissani valtaosan Henen vitsikkäistä sutjautuksista. Odotan lämmöllä ylihuomenna alkavaa helmikuuta, sen on pakko sujua terveemmissä merkeissä!

Tässä sairastelun lomassa eniten ärsyttäneiden asioiden lista on pitkä. Ensinnäkin energisen taaperon viihdyttäminen neljän seinän sisällä. Ollaan kokeiltu nyt ensimmäistä kertaa puuväreillä ja vahaliiduilla piirtämistä, minkä lisäksi pojan viihdykkeinä toimivat erityisesti legot ja kirjat. Onpa vaan kiva lukea jatkuvasti niistäen ja aivastellen.. Ja lapsi hermostuu toki, kun äiti keskeyttää lukemisen jatkuvasti! Onneksi on harrastukset, joihin pojat ovat suunnanneet kahdestaan energiaa purkamaan ja tarjonneet mulle näin rauhallisen lepohetken.  
 Ärsyttävää on toki ollut myös se, että se isin elämä jatkuu ihan normaalisti harkan ja töiden parissa. Myös omat opinnot on ollut pakko jaksaa. Kaiken huippu oli kyllä yhdelle pahimmista sairastelupäivistä osunut oman ryhmän seminaariesitys. Yhtenä sairasaamuna jouduin myös tarpomaan lumimyrskyssä auraamattomia katuja toiselle puolelle kaupunkia yhtä opintojaksoon liittyvää visiittiä varten. Kotimatkakin kulki mutkien kautta, kun ensin treffasin Henen ja nappasin häneltä Jooan mukaani, käytiin tyhjentämässä puoli apteekkia ja kotiovelle päästessä tajusin, että mulla ei ole avaimia mukana. 

Ärsyttävintä sairastamisessa on myös oman ja lapsen ruokavalion romahtaminen. Jooan ruokavalioon kuului mun sairastamisen ajan aivan liikaa Kitchen Joyn pakasteaterioita ja pastaa, ja aivan liian vähän kasviksia. Onneksi isikin loihtii meillä smoothieta, niin saatiin edes jostain vitamiineja. Äiti taas eli pääasiassa jäätelöllä ja suklaalla. Ei ehkä vähiten ruokavalioon liittyen myös treenaamattomuus alkaa jo käydä ahdistavaksi. Ehdin tehdä yhden treenin flunssaviikkojen välissä, kun olo oli viikonlopun ajan jo ihan normaali. Eihän tälle mitään tietenkään voi, ja fiilis korjaantuu kyllä heti, kun treenien pariin pääsee palaamaan. Ärsyttävää silti.
Omat parhaat vinkit äidin sairastamiseen ovat seuraavanlaiset. Lepää kaikki mahdollinen aika. Tarvittaessa taaperoa voi ainakin yrittää hämätä lastenohjelmilla tai Pikku Kakkosen sovelluksella. Meidän pieni poika on näihin vähän liian aktiivinen ja seuranhaluinen, mutta kyllä näillä muutaman minuutin lepohetken sai ostettua siellä täällä. Tarvittaessa isin ollessa kotona kannattaa vetäytyä eri huoneeseen lepäilemään. Syö ja juo mitä tahdot, onhan sairastaminen lopulta lyhytaikainen poikkeustila. Mä sekoitan flunssan parannusjuomaa keitetystä vedestä, hunajasta ja inkivääristä. Meiltä löytyy aina pakkasesta tuoreena paloiteltua inkivääriä, jota käytän tähän ja toisinaan myös smoothien joukossa. Vaseliini ja sinkkivoide ehkäisee ihon totaalisen rikkoutumisen jatkuvan niistämisen seurauksena. Jos et ole raskaana niin hyödynnä se, että voit käyttää kaikkia flunssalääkkeitä ilman rajoituksia. Etenkin nenäsumute - ah, se on parhautta.


Toivottavasti helmikuusta tulee hyvinvoinnin kuukausi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti