sunnuntai 11. helmikuuta 2018

KATJAN KEITTIÖSSÄ: WTD:N SAVUSIMPUKKAPASTA

Oon viime kuukausina innostunut ruoan laittamisesta oikein tosissani. Oon tosi järjestelmällinen ihminen tietyissä asioissa, ja ruokalistojen suunnittelu on yksi mun nykyisistä suosikkipuuhistani. Sekä niiden toteuttaminen tottakai! Haluan tuoda tätä innostustani esille myös blogissa enemmän, ja nyt ensimmäisenä päätin esitellä yhden meidän arjen luottosafkoista. WTD:n savusimpukkapasta on muodostunut meillä koko perheen lemppariksi.
Savusimpukkapasta on super nopea valmistaa, ja raaka-aineet säilyy kaapissa hyvin esimerkiksi kiireisen päivän varalla. Meille on tullut tavaksi hamstrata simpukoita kaappiin aina kun K-ryhmän kaupassa asioidaan, koska ei tykätä S-ryhmän vaihtoehdosta yhtä paljoa vaikka sitä ketjua muista syistä suositaankin. Kyse on myös hyvin edullisesta ruoasta, sillä raaka-aineet irtoaa noin kolmella eurolla ja meillä näistä syö kaksi aikuista ja yksi lapsi, ja nälästä riippuen yksi annos jää vielä tähteeksi. Yleensä meillä on lisukkeena kyllä salaattia. Nämä annoskuvat otin tietysti sinä päivänä, kun jääkaappi oli tyhjä, kauppareissu vielä edessä ja unohdin keittää pakastekasviksia lisukkeeksi. 
Ollaan muokattu reseptiä lapsiystävälliseksi niin, että ei lisätä suolaa pastan keitinveteen eikä ruokaan muutenkaan - paitsi aikuisten lautasille.  Lapsiystävällisyyteen liittyen oon tosi tyytyväinen kaikkeen näissä simpukoissa. Siitä huolimatta, että kyseessä on säilyke, ei näitä ole pakattu metallirasiaan. Tuotteella on myös MSC-sertifikaatti ja suolaakin on vain 0,9 g / 100 g. Jos täysin suolattoman version haluaa, löytyy sinisimpukoita myös pakastealtaasta. Tehtiin kerran sinisimpukkapastaa toisella ohjeella pakastetuista simpukoista ja hyvää tuli, joskin nää öljyiset (ylläri) on enemmän meidän mieleen.
Ruoan valmistaminen on nopeeta ja helppoa. Ainoa missä oikeastaan voi mokata on pastan valuttaminen. Suosittelen ehdottomasti siivilän käyttöä - Hene yritti kerran oikaista, minkä seurauksena meidän keittiösanastoon on vakiintunut uusi termi viemärispagetti.

Savusimpukkapasta valmistuu siis niin, että pasta keitetään paketin ohjeen mukaan, pannulle heitetään muutama silputtu valkosipulinkynsi, simpukkapurkin sisältö sekä 0,5 dl pastan keitinvettä ja lopuksi vielä pasta. Mausteena meillä käytetään pelkästään mustapippuria ja suola lisätään vasta aikuisten lautasille. Tuore persilja kruunaa tämän annoksen, mutta meiltä se usein uupuu, kun kokataan tätä ns. hätävarana.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti