keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

THROWBACK: 23. RASKAUSVIIKKO

 8.6.-14.6.2016
Raskausviikko alkaa neuvolakäynnillä, jossa kaikki on edelleen mallikkaasti. Vauvan syke on yllättäen 130, kun se on aiemmin seilannut 150 tuntumassa. Perus poikasyke siis. Tällä neuvolakäynnillä tehdään hoitosuunnitelma koko kesäksi ja varataan jo neuvolalääkäri elokuulle, sillä vietetään kesä poissa Joensuusta. Terveydenhoitaja kysyy ihan ystävällisesti jotain syytä painonnousulle, johon vastaan kenties liiankin kipakasti, että ei se syömällä nouse. Myöhemmin huomaan hänen kirjoittaneen omakantaan erikseen maininnan terveistä elämäntavoista. Mulle myös selviää, että voin vaihtaa terveydenhuoltokaupunkia väliaikaisesti ja näin päädymme toimimaankin.

Neuvolan jälkeen mennään kaupungille juhlistamaan eilistä hääpäivää - kakkukahvein painonnoususta viis. Paras hääpäivälahja on kuitenkin se, että mennään vihdoin hoitamaan pankki- ja vakuutusasioita siten, että siirretään meidän kaikki vakuutukset pois yrityksestä, jonka pelkkä nimi saa mun verenpaineen nousemaan. Samalla otetaan vauvavakuutus. Yllätykseksi myös vapaudutaan vakuutuslaskuista koko kesän ajaksi, mikä on tietysti plussaa.
Seuraavina päivinä käyn vielä vikoissa kesäjumpissa ja valmistaudutaan reissuun. Jumpassa on mulle uusi ohjaaja, ja mietin johtuuko rankkuus hänestä vai mun omasta kunnosta. Mulle yllärinä tehdään monia liikkeitä pareittain, mikä vähän kuumottaa. Parit on kuitenkin oikein mukavia ja suhtautuvat mahaan ihan sopivalla varovaisuudella.

Sunnuntaina ajetaan Jyväskylän kautta Sastamalaan. Matkalla ajellaan myös Jyväskylän yliopiston kampukselle, jossa toivon aloittavani opinnot myöhemmin.
Sastamalassa vietetään hyvinkin aktiivisia kesäpäiviä. Käytetään useasti koiria uimassa, ja kerran mä joudun auttamaan kälyni koiran ylös vedestä, kun tämä uhkaa mennä paniikkiin eikä ymmärrä kiertää kiveä, jolle ei yletä nousemaan. Tilanne oli aika kauhistuttava, mutta meni kuitenkin hyvin rauhallisesti ohitse. Yhtenä päivänä pakattiin koko lauma lähes kaikkine koirineen meidän tila-autoon, ja ajettiin Yltä ja alta -nimiseen paikkaan ulkoilemaan. Paikka oli tosi siisti; se koostui kukkuloista ja tunneleista ja viereisen rinteen päällä sijaitsi nuotiopaikka, jossa mekin paistettiin makkaraa ja nautittiin muita mukaan pakattuja eväitä. Reissun aikana syödään myös lettuja hillolla, jätskillä ja strösseleillä, koska mielihalut. Vastapainona käytiin Henen kanssa testaamassa myös paikallinen sali.


Juuri ennen Vantaalle matkaamista otettiin vielä mahakuvat kimpassa kälyn kanssa. Hänellä tässä on viikkoja 37, ja vähän pohdittiin uskaltaako kuvaamisen jättää seuraavaan kertaan, kun ei koettu olevamme kovin edustavia tänä päivänä. Onneksi ei uskallettu lykätä, sillä toinen ihana kummityttömme syntyi kolme päivää näiden kuvien ottamisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti