keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

THROWBACK: 15. RASKAUSVIIKKO

 13.4.-19.4.2016

Raskausviikko alkaa neuvolakäynnillä, jossa kuullaan vihdoin vauvan sydänäänet ensimmäistä kertaa. Käynnin jälkeen pyöräillään yliopistolle syömään spekuloiden vauvan sukupuolta. Syke kuulosti niin höyryjunalta, että Henekin alkaa vakuuttua mun poikaolosta. 

Iltapäivälle palataan neuvolalle perhevalmennukseen, aiheena parisuhde ja seksi. Asiasisältö on ihan ok, joskin tärkein anti taitaa olla miehille se, että seksi ei satuta vauvaa. Saadaan Henen kanssa aivan jäätävä hepulinaurukohtaus. Ei meitä seksijutut naurata, vaan kynään (!!) liittyvä letkautus. Kontekstissa pokan pettäminen on kuitenkin aivan erityisen n-o-l-o-a. Nippa nappa saadaan keräityä itsemme ilman, että kummankaan tarvitsee poistua tilasta. 

Kotimatkalla pysähdytään sporttibaariin aikeenamme nauttia överikori -lempinimen saanut annos, joka sisältää kaikkea mahdollista sormisyötävää. Se on kuitenkin mun valtaisaksi pettymyksekseni poistunut listalta. Tilaillaan listalta vähän kaikkea yksittäisinä annoksina, ja keskustellaan perhevalmennuksen innoittamana parisuhteemme plussista ja miinuksista.
Perjantaina juhlitaan ystävien tupaantuliaisia. Kaikki ovat superhuomaavaisia mun raskautta kohtaan, vähän jopa liiankin. Kiitän kauniisti jokaisesta istumapaikkatarjouksesta ja nautin niin hyvää alkoholitonta valkoviiniä, että on pakko tarkistaa sen alkoholipitoisuus. Pelaillaan aliasta. Bileet ovat kaikin puolin ihan mukavat, vaikka toisten humaltumisen seuraaminen saa toki välillä vähän pyörittelemään silmiä. Hene lähtee sankarillisesti saattamaan mut kotiin ja lenkittämään koirat ennen jatkoille suuntaamista. Lähtöä tehdessämme illan emäntä ja beben tuleva kummisetä innostuvat juttelemaan vauvalle paljon ja kaikkea; juttua riittää muun muassa oikeanlaisista nappiksista ja sopivasta jalkapallovalmentajasta.
Maanantaina alkaa se viikko, jolloin mun oli yhdessä vaiheessa tarkoitus palauttaa kandi. Sen sijaan puuhaan ryhmätöiden ja jumppien parissa sekä valmistaudun opponoimaan. Tämä viikko sinetöi sen, että en voi syksyllä aloittaa uudessa yliopistossa. Se tuntuu oudolta; ei hyvältä eikä pahalta. Tuntuu siltä, että kaikki on just nyt hyvin just näin.
15. raskausviikolla otetaan ensimmäiset mahakuvat. Niin jännää! Myös vaatetus on täysin mallia mama.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti