torstai 27. kesäkuuta 2019

TÄYSIAIKAINEN RASKAUS, UUSI KOTI JA MUITA VIIME VIIKKOJEN KUULUMISIA

Hupsista hei, edellisestä päivityksestä on kulunut yli kaksi kuukautta! Tässä ajassa on ehditty juhlia jo pääsiäisen lisäksi juhannuskin, selata kymmeniä asuntoilmoituksia ja löytää juuri meidän perheelle sopiva ensimmäinen ihan oma koti.

Saatiin uuden kodin avaimet kesäkuun puolivälissä, tarkalleen ottaen raskausviikolla 36+1. Tämä on naurattanut mua koko kevään, koska v a n n o i n plussaamisesta lähtien, että me ei sitten muuteta kesällä niin, että olen viimeisilläni. Aavistelin niin kuitenkin käyvän, ja niinhän siinä sitten kävi. Jooa syntyi raskausviikolla 36+3, joten aika paljon jännitystä liittyi tähän ajankohtaan.
Muutto meni lopulta yllättävän kivuttomasti - ihan kirjaimellisesti myös mun osalta. Kaiken kantamisen jätin mahattomille, mutta muuten pakkasin, siivosin, teippasin ja vähän maalasinkin mahasta huolimatta. Ihanat kesähelteet osui tänäkin kesänä meidän muuttohommien päälle, mutta edes ne ei saaneet mun oloa tukalaksi. Päin vastoin, oli ihanaa viettää pojan kanssa päiviä aurinkoisessa leikkipuistossa remonttia paossa. Vasta viikon puurtamisen jälkeen alkoi kropassa oikeasti tuntua kaikki tehty työ. Tähän kohtaan sattui juhannus, joten saatiin jo sillä verukkeella vähän hengähdystaukoa. 
Nyt raskaus on edennyt tosiaan jo täysiaikaiseksi, mikä tuntuu aivan uskomattomalta! Tänään eletään raskausviikkoa 37+5. En ole tarkoituksella yrittänyt savustaa vauvaa ulos vielä. Sen olen kuitenkin tässä kodin parissa rehkimisen ja taaperon perässä juoksemisen lomassa todennut, että jos tällä ei synnytys käynnisty niin sitten sitä ei saa käynnistymään mikään kikka kolmonen. Uskon siis vakaasti, että vauva syntyy, kun on valmis. Vähän on kyllä naureskeltu sitäkin, että eihän vauva-raasu uskalla syntyä, kun täällä on päivästä toiseen sellainen hurlumhei-meno, että yhtään heikompaa hirvittää. Sitä paitsi mahassa on aika hyvät tarjoilut: täysiaikaisuuden kunniaksi leivoin kakun ja eilen käytiin leffassa herkuttelemassa poppareilla ja irtokarkeilla. Iso suositus muuten Ison Omenan lounge-salille: aivan fantastisen mukavat nahkapenkit säädettävällä selkänojalla ja jalkatuella. Ei tuntunut laisinkaan tukalalta pötkötellä mahan kanssa paikoillaan kahden tunnin elokuvan ajan. 
Tänään suunnitelmana on käydä palauttamassa vuokra-asunnon avaimet ja piipahtaa samalla matkalla jossain isommassa leikkipuistossa. Sitten onkin kaikki tärkeät asiat hoidettu, ja voidaan oikeasti kevein mielin jäädä odottelemaan vauvaa.

Mitä kuuluu muiden kesän viettoon?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti